TERKINI DARIPADA SALLEH KAUSARI!!!
Antologi tunggal puisi dan cerpen tulisan Salleh Kausari.
Dapatkan segera!!!
(Selagi stok masih ada)

Tinggalkan mesej (PM) Facebook Salleh Kausari untuk maklumat lanjut


CORAT-CORET SK

Antologi tunggal pertama saya kini sudah ada di pasaran. Antologi cerpen cinta dengan judul KEMBARA MENCARI CINTA dan antologi puisi dalam KEMBARA MENCARI PELANGI.

PM saya untuk maklumat tentang cara mendapatkannya.


Antologi cerpen saya bersama penulis lain termasuk JIWA KACAU - GAUN BERDARAH (Karangkraf) LEBIH INDAH (Rizky Publishing), 1 WANITA 10 LELAKI (SOP) dan SUAMIKU (Terfaktab Media)


MISTERI MIMPI YANA berjaya meraih hadiah utama dalam pertandingan Writers Unleashed - Pencarian Manuskrip Terbaik 2014 anjuran MyCreative. Alhamdulillah. Novel interaktif ini bakal diterbitkan sebelum akhir tahun 2015 sekiranya tiada aral melintang, insya-Allah.


E-novel ROTI BUTTERSCOTCH, SHERBET STRAWBERI sudah tamat siarannya. Sebuah karya bertema romantika diselitkan dengan unsur thriller. Harap-harap dapat memenangi citarasa anda semua. Sambungan novel trilogi ini sedang dalam perancangan bersama novel saifai dengan tema alam sekitar APABILA BUMI BERSUARA.


Bab-bab preview e-novel KASIHKU SESUCI EMBUN, SETEGUH GLADIOLI telah disiarkan di Ilham Karangkraf.


Preview novelet fantasi FANTASIA IZARA boleh dibaca di blog ini, dan novelet saifai thriller MUTASI GEN-X ada di Ilham Karangkraf (link ada di blog ini).


E-novel komedi romantik berjudul MISI MONA: MENCARI MISTER RIGHT sudah ditamatkan dan sedang menunggu jawapan panel penilai.


Di samping menulis novel dan cerpen, saya juga menulis puisi.


Sudi-sudikanlah membaca karya saya yang ada di laman blog ini dan beberapa laman FB yang saya hasilkan (klik link) :


Apa-apa perubahan atau tambahan akan saya maklumkan di sini. Selamat membaca ^_^

Cheerio!


~ Salleh Kausari

23 Ogos 2015

SUDAH MILIKI KEDUA-DUA ANTOLOGI CERPEN INI?
Hasil kolaborasi 23 penulis lelaki dalam antologi LEBIH INDAH.
Kemelut cinta tak kesampaian dalam antologi cerpen 1 WANITA 10 LELAKI.

DAPATKAN DI PASARAN!!!
ANTOLOGI JIWA KACAU 2 : GAUN BERDARAH
Antologi 27 Cerpen Seram-Misteri-Thriller

Ramlee Awang Murshid - RAUDHAH | Annur Shanana- PELESIT, MISTERI HISTERIA RAMALAN | Maria Kajiwa - NO! PAPA, NO! | Dhieya Adlynna - JAM 3.00 PAGI | Isha Idiaz - HATI DHIA | Zakri Rahman - MAHAKARYA | Indah Hairani - AKU BUKAN SERIGALA |Amer Mukhlis - ASAD | Naim Tamdjis - SAYAP-SAYAP KE SYURGA, CATATAN UNTUK SANG PUTERI | A. Darwisy - GAMELAN, BURAI | Ayim Rifqi - DALANG |Domi Nisa - DENDAM SEORANG LELAKI | Sauriani - BEBASKAN AKU SAYANG | Jia Ariza - GAUN BERDARAH, RINTIHAN AZRINAH | Syafeza Sauli - SOULMATE, KAU MILIKKU, KAKI | Syasya Bellyna - HUJAN RINTIK-RINTIK | Imanisa Riana - AKU TAK TAHU | Salleh Kausari - ENTRI JURNAL SHAHNAZ: AKU BENCI PAPA |Reeani Annur - LIANA | Nash Azly - TIGA BALA
GRUP FB LAMAN INSPIRASI PENA VR
(KOMUNITI PEMBACA KARYA SALLEH KAUSARI)

UNTUK MAKLUMAN:
Cerpen-cerpen lama di blog ini sudah diarkibkan.
Sekiranya anda ingin membaca sebarang cerpen di sini, boleh buat request di grup FB LAMAN INSPIRASI PENA VR (KLIK SINI).
Cerpen berkenaan akan disiarkan di sana, insya-Allah.
Terima kasih atas sokongan. ^_^
APABILA BUMI BERSUARA
Sebuah E-Novel Fiksyen Sains Thriller tentang penjagaan alam sekitar


MISI MONA : MENCARI MISTER RIGHT
SEBUAH KISAH KOMEDI ROMANTIK
Tentang jodoh, pilihan dan usia...

[PROLOG] [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15]
[16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24]

BAB BONUS DI GRUP LAMAN INSPIRASI PENA VR:
[25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33]

NOVELET

FANTASIA IZARA: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]

MUTASI GEN-X: [Pengenalan] [Prolog] [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]


KASIHKU SESUCI EMBUN, SETEGUH GLADIOLI
(KISAH CINTA TRAGIS)
[Prolog] [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25]


MISTERI MIMPI YANA
(E-NOVEL INTERAKTIF PERTAMA DI MALAYSIA)
BAKAL TERBIT!!
NANTIKAN PENGUMUMANNYA


[Prolog] [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11-1] [11-2] [12] [13] [14-1] [14-2] [15-1] [15-2] [16] [17] [18] [19] [20] [21-1] [21-2] [21-3] [22-1] [22-2] [22-3] [23]
Bab bonus di LAMAN INSPIRASI PENA VR
[24][25][26]
Nota Penulis: Baca ikut susunan dalam Route Map di atas.

SUDAH BACA?

SUDAH BACA?

Friday, 27 January 2012

Misteri Mimpi Yana : Sinopsis


Misteri Mimpi Yana adalah sebuah kisah misteri yang dibahagikan kepada beberapa bahagian. Setiap bahagian bermula dari permulaan yang sama, tetapi berakhir dengan tiga kisah berbeza, berdasarkan keputusan yang dibuat oleh watak-watak dalam cerita (lebih tepat lagi, pilihan yang anda buat sebagai pembaca). 

Di awal kisah ini, Yana diganggu oleh mimpi misteri, berupa bayangan seorang wanita berjuba
h putih. Takdir membawanya untuk membongkar rahsia mimpinya bersama empat rakan yang lain - Zalifah, Ivonne, Shanti dan Qila - masing-masing dengan latar belakang dan perwatakan yang berbeza. 


Misteri Mimpi Yana bukan cerita seram yang ingin membuatkan malam anda penuh dengan ketakutan, tetapi sebuah kisah gadis bernama Yana dengan mimpinya yang menimbulkan tanda tanya dan pengembaraannya bersama rakan-rakan yang membongkar misteri mimpi tersebut. 


Ia adalah sebuah kisah misteri yang disulam dengan unsur thriller, mistik dan paranormal. 

Dalam bahagian pertama, Yana mula didatangi mimpi misteri berkenaan seorang wanita. Pelbagai tanda tanya dengan pelbagai keputusan yang perlu dibuat melahirkan tiga penghujung berbeza untuk pengembaraan Yana bersama Zalifah, Qila, Shanti dan Ivonne. Walaupun digarap menjadi tiga cerita berbeza dengan permulaan yang sama, hakikatnya sebagai pembaca tentu anda ingin mengetahui apakah akibat pelbagai keputusan yang dibuat melalui penghujung-penghujung yang lain.


Kisah in bukan bergerak seperti ini : Bab 1 > 2 > 3 > 4 > 5 > 6

Tetapi begini: Bab 1 > 2 > 4 atau Bab 1 > 2 > 3 > 5 atau Bab 1 > 2 > 3 > 6

Konsep ini dipanggil E-Novel Interaktif.


Dalam bahagian kedua, rakan berlima pergi ke Melaka untuk memeriahkan kenduri kahwin kakak Zalifah.


Bahagian Ketiga sedang disiarkan. Seperti kisah-kisah sebelum ini, ada mesej yang tersirat di dalam setiap 'kes' yang ditangani oleh Yana dengan bantuan rakan-rakan yang lain. Kes yang selama ini menjadi X-File di dalam rekod-rekod jenayah polis, atau mungkin sesuatu yang tidak menjadi pengetahuan masyarakat umum.


Cerita kali ini melibatkan geng berlima bersama rakan-rakan di kolej semasa satu trip mereka ke salah sebuah negeri di Malaysia.


Mungkin anda pernah mendengar pantang larang sama ada dari segi perbuatan atau percakapan semasa kita dalam perjalanan, kerana bersama kita ada makhluk ghaib yang menumpang bumi Tuhan ini. Mahu tidak mahu kita terpaksa terima kehadiran mereka di bumi ini, cuma kita tidak boleh melihat mereka dengan mata kasar.


Walaupun Tuhan jadikan mereka ghaib daripada pandangan mata kita, tetapi mereka tetap berstatus hamba seperti kita dan menjalani kehidupan seperti kita di dunia ini dan di akhirat kelak. Dan seperti kita juga, ada di antara mereka hamba Tuhan yang soleh, dan ada juga yang suka membuat kerosakan di muka bumi ini.


Begitu juga persoalan tentang roh yang telah meninggalkan dunia ini. Adakah benar semua roh tidak akan kembali ke alam zahir ini selepas pemergian mereka ke alam barzakh? Atau mungkin juga ada yang masih berada di sini kerana perhitungan yang belum selesai? Persoalan itu mungkin akan kekal misteri, kerana semuanya di dalam pentadbiran Yang Maha Kuasa. 


MMY3 akan membawa kita mengungkai tiga kes lagi yang melibatkan warga Kolej Putri, meskipun ada penuntut putera dan puteri di kolej itu. Ada beberapa watak baru termasuk "The Mean Girls", "The Heartrob", "The Geek" dan "The Troublemaker'. Juga seorang lelaki berumur yang menyimpan sebuah rahsia di masa silam dan akhirnya ia mengejar dirinya untuk satu perhitungan.

2 comments:

 1. bru strt nk marathon novel ni..
  mcm best...
  gud luck writer. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hehe.. selamat membaca!
   Jangan susah nak tidur malam pula nanti ya.. ^_-

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Buat saudara-saudaraku di Gaza, Palestin.

Apa sumbangan kita untuk menunjukkan rasa prihatin kita?